Trouwen-op-Texel

Trouwen op Texel

Een sprookjeshuwelijk op een eiland

Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland, staat bekend om zijn ongerepte natuur, uitgestrekte stranden en unieke charme. Het is een idyllische bestemming voor geliefden die elkaar het jawoord willen geven temidden van een adembenemend landschap. Het trouwen op Texel omvat niet alleen het uitwisselen van geloften, maar ook het omarmen van de eeuwenoude geschiedenis en de warme gemeenschap die het eiland kenmerkt.

Het idee om te trouwen op Texel weerspiegelt de romantiek en de rust die inherent zijn aan het eiland. Stel je voor: een intieme ceremonie aan het strand, met het geluid van de golven op de achtergrond en de zilte zeelucht die zich vermengt met de zoete geur van bloemen. Of misschien kiezen jullie voor een schilderachtige trouwlocatie in een van de sfeervolle dorpjes, omringd door historische gebouwen en weelderige groene velden. Wat je ook verkiest, Texel biedt de perfecte setting voor een onvergetelijke bruiloft.

Omdat ik al jaren op Texel kom, weet ik veel speciale plekjes voor jullie te vinden. Natuurlijk kunnen we alle “verplichte” foto’s maken, maar hoe tof is het als we net vanuit een andere hoek de vuurtoren op de achtergrond kunnen krijgen? Of laten we naar een strand gaan waar het net even rustiger is. Ik help jullie graag met brainstormen om er echt jullie unieke trouwfoto’s van te maken.

Trouwen op Texel doe je niet zomaar. Het kan best een geregel zijn om al jullie gasten mee te nemen en onderdak te bieden. Je zit natuurlijk aan de tijden van de boot gebonden. Goed om te weten is dat wij een vakantiechalet op Texel hebben, en ik dus ongestoord van vroeg tot laat de foto’s voor jullie kan verzorgen. Ook het meenemen van mijn photobooth is geen enkel probleem. Omdat ik daarna gewoon in mijn eigen bedje kan slapen, hebben jullie voor mij geen extra kosten voor de boot, overnachting en reiskosten. Daarnaast hanteer ik de gewone zelfde tarieven als wat ik reken op het vaste land. Wel zo fijn.

Trouwreportage Texel

Wat maakt trouwen op Texel zo bijzonder?

Het historische karakter van Texel voegt een extra dimensie toe aan het trouwproces. In de 14e eeuw was Texel al een bruisend eiland, met een levendige handel en een bloeiende gemeenschap. Huwelijken werden destijds gevierd met eenvoudige maar betekenisvolle rituelen, die de verbondenheid tussen twee mensen symboliseerden. Deze tradities zijn door de eeuwen heen veranderd, maar de essentie van liefde en verbondenheid blijft hetzelfde.

Een van de meest geliefde tradities op Texel is het gebruik van lokale bloemen en planten in bruiloftsdecoraties. Texel staat bekend om zijn prachtige flora, waaronder wilde orchideeën, duinviooltjes en lamsoor. Deze bloemen kunnen worden verwerkt in bruidsboeketten, tafelarrangementen en zelfs in de bruidskleding, waardoor een unieke en natuurlijke uitstraling ontstaat die perfect past bij de omgeving.

Naast de natuurlijke schoonheid heeft Texel ook een rijke culinaire traditie die de bruiloftservaring verrijkt. Het eiland staat bekend om zijn verse vis, ambachtelijke kazen en heerlijke streekgerechten. Een Texelse bruiloft is dan ook een feest voor de zintuigen, met smaken en aroma’s die de lokale cultuur weerspiegelen. Of je nu kiest voor een informele barbecue op het strand of een uitgebreid diner in een van de gezellige restaurants, Texel biedt een scala aan culinaire mogelijkheden om uit te kiezen.

Wat Texel echt bijzonder maakt, is de warme en gastvrije gemeenschap die het eiland bewoont. Texelaars zijn trots op hun erfgoed en verwelkomen bezoekers met open armen. Voor veel stellen die ervoor kiezen om op Texel te trouwen, is het de vriendelijke en ontspannen sfeer die hun ervaring zo bijzonder maakt. Of het nu gaat om hulp bij het plannen van de bruiloft, advies over lokale tradities of gewoon een vriendelijk woord, de Texelse gemeenschap staat altijd klaar om te helpen.

Naast de ceremoniële aspecten biedt Texel ook tal van mogelijkheden voor activiteiten en entertainment voor het bruidspaar en hun gasten. Van romantische wandelingen langs het strand tot spannende excursies door de duinen, er is voor elk wat wils. Voor avontuurlijke stellen is er zelfs de mogelijkheid om te trouwen in een historisch fort of op een traditioneel zeilschip, waardoor een unieke en onvergetelijke ervaring wordt gecreëerd.

Kortom, trouwen op Texel is veel meer dan alleen het uitwisselen van geloften; het is een reis naar het hart van de romantiek en de natuurlijke schoonheid. Met zijn betoverende landschappen, rijke geschiedenis en gastvrije gemeenschap biedt Texel de perfecte achtergrond voor een bruiloft die zowel tijdloos als uniek is. Dus waarom niet kiezen voor een Texelse bruiloft en de eerste pagina van jullie gezamenlijke avontuur beginnen op dit magische eiland onder de Noordzeehemel?

Steiger Texel Vlieland

Trouwlocaties:

Je mag overal op Texel trouwen. Er zijn een aantal voorwaarden:

  • De locatie is openbaar toegankelijk, goed bereikbaar én voldoet aan de regels van openbare orde en veiligheid.
  • U heeft toestemming voor gebruik van de eigenaar of beheerder van de locatie.
  • Heeft u een locatie buiten? Zorg dan ook voor een alternatieve locatie waarnaar kan worden uitgeweken bij slecht weer.
  • U heeft samen met de trouwambtenaar gekeken of hij/zij op een redelijke manier op die locatie zijn/haar ambt kan uitoefenen.
  • De ceremonie is niet in de lucht (in een luchtballon of vliegtuig of aan een parachute) of in het water (in een zwembad of op een niet aangemeerd vaartuig).
  • Zijn er meer dan 50 personen tegelijkertijd aanwezig op uw trouw- of feestlocatie? Dan meldt u dit minimaal 4 weken voor uw trouwdatum. Dit is verplicht in verband met de brandveiligheid. De melding doet u via het Omgevingsloket online en is gratis. Voor een feesttent geldt dat u een melding moet doen als er meer dan 150 mensen aanwezig zijn. Trouwt u in een horecalocatie, dan hoeft u geen melding te doen.

Natuurlijk zijn er een aantal bekende trouwlocaties op het eiland.

 • Schapenboet De Nederlanden
  Iedereen die op Texel komt kent ze wel. De halve huisjes in de weilanden. De eerste schapenboetjes werden eind 17e eeuw gebouwd. Ze geven beschutting aan de schapen, maar gaven vooral de ruimte aan droge opslag van voer en materialen. De bekendste schapenboet, en een hele populaire trouwlocatie op Texel is het Schapenboetje van Hopman.
 • Strandpaviljoen Paal 17
  Op vrijwel elke strandpaviljoen kan je trouwen en een feest geven. Overdag de voetjes in het zand om ja tegen elkaar te zeggen. En hoe romantisch is het feest met de ondergaande zon op de achtergrond? Zelf kom ik graag bij Paal 17. Een gastvrije locatie waar veel mogelijk is. Voor meer informatie zie hun website.
 • Hoornder Kerkje, Den Hoorn
  Misschien wel de mooiste kerk van Texel, in ieder geval 1 die iedereen wel kent. De buitenkant van deze kerk komt jullie misschien ook wel bekend voor van de film Michiel de Ruyter uit 2015. Deze super romantische kerk past misschien wel helemaal in jullie trouwwensen. Alle mogelijkheden kunnen jullie vinden op de website van de kerk.
 • Gemeentehuis Texel, Den Burg
  Natuurlijk kan je ook “gewoon” trouwen op het gemeentehuis van Texel. De ceremonie kan van maandag t/m vrijdag op elk half uur van de dag starten (vanaf 08.30 tot 16.30 uur) en is in de raadzaal van het gemeentehuis. Je kan totaal een uur terecht bij de gemeente, dus het feliciteren kan ook in de raadzaal gebeuren. Voor meer informatie over trouwen op Texel, en de kosten hiervan kunnen jullie lezen op de website van de gemeente.
Schapenboet Texel

Fotolocaties:

Als jullie gaan trouwen op Texel, dan willen jullie natuurlijk ook foto’s maken waarbij de schoonheid van Texel ook naar voren komt. Om alvast wat inspiratie op te doen heb ik hier alvast wat ideeën voor jullie opgeschreven.

 • Vuurtoren Texel
  Deze locatie mag natuurlijk niet ontbreken in jullie reportage. De vuurtoren kunnen we vanaf diverse hoeken pakken, maar ook de toegangsweg naar de vuurtoren is heel tof. Willen jullie wat meer lopen, dan is vanaf het strand of vanuit de duinen ook echt de moeite waard.
 • Steiger naar Vlieland
  Deze karakteristieke steiger geeft een hele bijzondere uitstraling. Op deze pagina vinden jullie 2 foto’s die hier gemaakt zijn. Let op! In de wintermaanden is de steiger niet aanwezig, de palen staan er dan nog wel.
 • Museum Kaap Skil
  Museum Kaap Skil vinden we in Oudeschild. Dit is eventueel een prima alternatief bij regen. Hier vinden we echt de geschiedenis van Texel. Oude huisjes, doorkijkjes, jutterspullen, bruggen en een mooie molen
 • Haven Oudeschild
  Tegenover Kaap Skil hebben we de haven van Oudeschild. Hier hebben we een hele toffe steiger die we kunnen gebruiken. Ook de visserskotters geven een hele mooie achtergrond in jullie trouwfoto’s.
 • Strand en duinen
  Natuurlijk mogen strand en duinen niet worden vergeten in jullie trouwreportage. De Hors is bijvoorbeeld een heel mooi stukje strand. Het strand bij de vuurtoren is ook heel bijzonder. Hier ontmoet de Waddenzee de Noordzee.
 • De Molen het Noorden
  Deze molen vinden we aan de oostkant van het eiland. Omringt door water en een weidse uitzicht is dit een hele mooie locatie voor jullie trouwfoto’s.
 • Den Hoorn, Kerk en straatjes
  Het kerkje van Den Hoorn, de Hoornder Kerkje heb ik al eerder genoemd. Deze mag ook niet ontbreken in jullie trouwalbum. Vanuit elke hoek is deze kerk super mooi. In het voorjaar zou je tussen de lammetjes kunnen staan, die veel rond de kerk zijn te vinden. Daarnaast mogen de oude, romantische, straten van Den Hoorn ook niet worden overgeslagen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe locaties te vinden op het eiland. Gaan jullie trouwen op Texel, dan informeer ik jullie graag tijdens een gezellige kennismaking. Hierin kunnen we natuurlijk ook al jullie wensen bespreken. Het liefste spreek ik met jullie live af. Op het vaste land of op Texel. Mocht dat niet uitkomen, dan is videobellen natuurlijk ook een optie.

Vuurtoren Texel

Photobooth op Texel

Gaan jullie trouwen op Texel, dan is het ook mogelijk dat ik mijn photobooth voor jullie meeneem. Een super leuke activiteit voor jullie gasten tijdens het feest. Wat de photobooth bij ons zo bijzonder maakt is dat wij onbeperkt printen. Voor iedereen een eigen printje dus. Ook voor de photobooth hanteren wij geen extra kosten op Texel.

Tarieven:

8 uur pakket

1495,-
 • 8 uur aanwezig
 • Kennismakingsgesprek en diverse contactmomenten naar aanloop van jullie bruiloft
 • Onbeperkt aantal foto's
 • Alle foto's digitaal aangeleverd in de hoogste resolutie
 • Grote selectie digitaal ontwikkeld
 • Alle foto's komen op een USB-stick
 • Alle copyrights in jullie handen
 • Diverse bestelmogelijkheden achteraf
 • Geen reiskosten binnen Noord-Holland
 • Verrassings-minialbum 15x15cm, 8 spreads
 • Indien mogelijk inzet Drone

10 uur pakket

1695,-
 • 10 uur aanwezig
 • Kennismakingsgesprek en diverse contactmomenten naar aanloop van jullie bruiloft
 • Onbeperkt aantal foto's
 • Alle foto's digitaal aangeleverd in de hoogste resolutie
 • Grote selectie digitaal ontwikkeld
 • Alle foto's komen op een USB-stick
 • Alle copyrights in jullie handen
 • Diverse bestelmogelijkheden achteraf
 • Geen reiskosten binnen Noord-Holland
 • Verrassings-minialbum 15x15cm, 8 spreads
 • Indien mogelijk inzet Drone

Extra bij te boeken:

Jullie krijgen alle foto’s digitaal, en een mooi verrassings- minialbum van 15x15cm met 8 spreads bij boeking vanaf 8 uur. Om jullie dag echt terug te kunnen beleven raad ik jullie een mooi trouwalbum aan. De albums die ik lever worden met de hand in Griekenland voor jullie gemaakt. Jullie kunnen helemaal zelf bepalen hoe dit album eruit komt te zien.

€ 695,- voor een 30x30cm album met 20 spreads. Inclusief alle luxe, beschikbare opties.
€ 100,- kost een luxe beschermdoos exra, hierin kan je je album extra veilig bewaren.

Jullie ambtenaar heeft een hele mooie speech voor jullie geschreven, maar je zit zo vol met emoties dat je vaak de volgende dag al niet meer weet wat er allemaal gezegd is. Misschien gaan jullie wel de geloftes zelf naar elkaar uitspreken. Hoe tof is dit om later nog eens een keer terug te kunnen luisteren!

Ik kan dit voor jullie opnemen met professionele microfoons. Ik hang er 1 bij jullie ambtenaar om en ik kan er 1 bij jullie plaatsen. Zo wordt alles netjes opgenomen. Dit is ook super leuk om te gebruiken voor een slideshow van al jullie foto’s!

€ 100,- voor de gehele ceremonie

 

Een super leuke aanvulling voor tijdens jullie feest is onze photobooth! Jullie gasten kunnen zo vaak op de foto gaan als ze willen, en deze foto’s printen we natuurlijk meteen uit! Zoveel als nodig is, wij houden namelijk van printen.

€ 395,- voor 3 uur, vaak is dit lang genoeg voor een trouwfeest.

ps. bij het pakket “compleet” zit onze photobooth al inbegrepen.

Bovenstaande tarieven zijn inclusief BTW. Tarieven geldig vanaf 01-01-2024. Wijzigingen voorbehouden.
Ik werk uitsluitend met aanééngesloten uren. Op Texel werk ik niet met losse uren.

Trouwalbum
Photobooth huren
Photobooth
droneopname molen
Droneopnames